снимка pixabayГрупите във Фейсбук са основен източник на дезинформация и напрежение. В това

...
снимка pixabayГрупите във Фейсбук са основен източник на дезинформация и напрежение. В това
Коментари Харесай

Фейсбук орязва групите за политика и обществени въпроси заради дезинформация и създаване на напрежение

снимка pixabay

Групите във Фейсбук са главен източник на дезинформация и напрежение. 

В това се убедиха и във Facebook след голям брой предизвестия на специалисти в последните години, откакто от обществената мрежа дадоха повече превес на групите, в сравнение с страниците на медии и компании.

Facebook стопира да предлага на потребителите си тези групи, които са отдадени на политика и публични въпроси. Според компанията по този метод ще се понижи напрежението, което се основава в мрежата, съобщи .

Освен това в блога на " Facebook " са поместени измененията, ориентирани към ограничение обсега на групи, които нарушават разпоредбите на мрежата, в това число като им се дава по-ниска степен на генерирани от логаритъм рекомендации и като се предизвестяват хората, когато се причисляват към група, която към този момент е нарушавала разпоредбите.

Изследователи и организации за отбрана на гражданските права от дълго време предизвестяват, че групите във " Facebook " - артикул, който компанията извънредно интензивно промотираше като пространство за хора с общи ползи като спорт и музика - са се трансформирали в средство за разпространение на дезинформация и образуване на екстремистка активност, напомня " Ройтерс ".

В изявление във вторник Том Алисън, вицепрезидент на " Facebook ", сподели, че компанията нападателно е вложила в групи. Той изясни, че измененията в рекомендациите за политически и обществени групи, за които изпълнителният шеф Марк Зукърбърг разгласи през януари, че са поради консуматори, които желаят да виждат по-малко политическо съдърание, когато влязат в мрежата. " Те желаят малко на понижим температурата ", добавя Алисън.

Той изяснява, че новосъздадени групи по каквата и да е тема ще би трябвало да изчакат 21 дни преди да дават отговор на изискванията да получават рекомендации. През това време " Facebook " ще може да разбере по какъв начин ще действа такава група.

От 2017 година " Facebook " трансформира групите си в стратегически приоритет и съгласно Зукърбърг те са метод да се построяват " значими връзки ". Миналата година промотирането на групите стартира и в новинарския поток, и в резултатите от търсене.

Пандемията бързо промени това и " Facebook " спря да предлага групи по здравни тематики на потребителите си с обяснението, че хората се нуждаят от авторитетни източници на информация. През последните месеци бяха спрени и групи за ограничение на " военизираните публични придвижвания ".

В месеците преди изборите в Съединени американски щати на и атакуването на Капитолия на 6 януари обществената мрежа вреше и кипеше от дезинформация и войнствено говорене. Групи, обединили се под лозунга " Спрете кражбата ", бързо се разпространиха макар паузата в препоръчването им.

В сряда " Facebook " съобщи, че ще изиска от модераторите краткотрайно да утвърждават изявленията в групите със забележителен брой членове, нарушаващи разпоредбите, или такива, които са били членове на закрити поради нарушаване групи.

Съдържание от групите с нарушавания ще бъде показвано в новинарския поток на по-задни места и краткотрайно ще се блокира опция на нарушаващи разпоредбите членове да разгласяват или да основават нови групи.

Алисън не уточни какви тъкмо критерии ще дефинират по кое време група извършител или нейни членове ще бъдат изхвърляни от обществената мрежа.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР